Bel ons:  +31(0)6-46115875

Omgeving

Home  >>  Omgeving

Thuiskomen bij Oars as Oars

 

Houdt u van rust, ruimte, natuur en zuivere lucht, dan bent u in de kop van Friesland op de juiste plek. Op fiets afstand van de Waddenzee, een fantastische plek om uw hoofd helemaal leeg te maken. Na een dag in de natuur te zijn geweest, thuis komen bij Oars as Oars, met een wijntje bij de houtkachel en als herboren weer naar huis.

De bed & Breakfast staat aan de rand van een landelijk gelegen dorpje Hantum. Op zes kilometer afstand van het noordelijkste stadje Dokkum en op drie kilometer van de Waddenzee.


 

Vanuit Hantum is een bezoek aan de gezellige oude vestingstad Dokkum zeker een aanrader. Een stadje met veel historie waar nog elke avond om precies 21.50 uur de koperen klokken in het stadhuis luiden. Vroeger was dit namelijk nodig voor de mensen die buiten de poort aan het werk waren. Om 22.00 uur gingen de poorten dicht en werd de slotbrug opgehaald. En zo konden ze nog net op tijd thuis komen. Dokkum heeft een historische binnenstad met veel hippe winkeltjes en boetiekjes.

Het centrum van Dokkum telt ruim twintig restaurantjes en andere eetgelegenheden. Een uitgebreide lunch, een lekker broodje to go of neerstrijken op één van de terrassen aan het water voor een avond lang tafelen: in Dokkum kan dit!

Als één van de 11 steden van Friesland staat Dokkum natuurlijk bekend om haar mooie grachten. ’s Winters zijn de grachten de mooiste schaatsplek van het land en in de zomermaanden liggen ze vol met plezierjachten. Met een kano of roeibootje vaar je helemaal rond de bolwerken, en dwars door de stad. Ondanks dat de vestingstad maar ongeveer 13.000 inwoners heeft, kent de stad wel een echt stadsgevoel. Rondom de binnenstad is de vorm van de vestingwallen nog goed zichtbaar.

De stad heeft internationale bekendheid doordat de heilige Bonifatius in de omgeving van Dokkum is overleden. In het museum Dokkum is daarom ook een tentoonstelling van Bonifatius te bewonderen.

Dokkum, het meest noordelijke stadje van Nederland aan de rand van het werelderfgoed de Waddenzee.

Het Waddengebied. Met recht gekozen tot mooiste natuurgebied van Nederland. Wandelen langs de kwelders, genieten van de rust, het prachtige landschap, de veelzijdigheid aan vogels en vooral de zuivere lucht.

Juist in deze jachtige tijd van drukke agenda’s en verplichtingen is de Friese kust dé plek om heerlijk uit te waaien en je sores door de wind mee te laten voeren en als herboren weer thuis te komen.

Verdere activiteiten in de omgeving:

  • Wadlopen
  • Paardrijden
  • Golven
  • Rescueboat expeditie
  • Zeehonden spotten
  • Boeddhistische tempel in Hantum bezoeken
  • Dagje naar Ameland of Schiermonnikoog
  • Winkelen in Leewarden of Groningen

 

Voor vragen, tarieven of boeking kunt u contact met me op nemen +31(0)646115875

 

 

Adres

Tsjerkestrjitte 8
9147 BM Hantum

 

Kaart en routebeschrijving

Komt u met de bus? Dan is er aan de rand van het dorpje Hantum een bushalte (buslijn 154) We kunnen u ook ophalen bij de bushalte in Hantum of in Dokkum. Bij de reservering kunt u dit aangeven.