Bel ons:  +31(0)6-46115875

Omgeving

Home  >>  Omgeving

De Buurt

Houdt u van rust, ruimte, natuur en zuivere lucht, dan bent u in de kop van Friesland op de juiste plek. Op fiets afstand van de Waddenzee…een fantastische plek om uw hoofd helemaal leeg te maken. Na een dag in de natuur te zijn geweest, thuis komen bij Oars as Oars en met een wijntje bij de houtkachel en als herboren weer naar huis.

Een bezoek aan de gezellige oude vestingstad Dokkum is zeker een aanrader. Dokkum, het mooie stadje 6 km van onze B&B. Een stadje met veel historie waar nog elke avond om precies 21.50 uur de koperen klokken in het stadhuis van zich laten horen. Vroeger was dit namelijk nodig voor de mensen die buiten de poort aan het werk waren. Om 22.00 uur gingen de poorten dicht en werd de slotbrug opgehaald. En zo konden ze nog net op tijd thuis komen.
Door de stad zijn grachtjes te vinden, dit zorgt voor een gezellige indruk in de stad. Veel hippe winkeltjes en boetiekjes en een historische binnenstad. Verder zitten er rondom de stad vestingwallen en bolwerken, hieromheen is water te vinden. Straatjes in de binnenstad lopen her en der omhoog, ook dit maakt de stad gezellig.

Het centrum van Dokkum telt ruim 20 restaurantjes en andere eetgelegenheden. Een uitgebreide lunch, een lekker broodje to go of neerstrijken op een van de terrassen aan het water voor een avond lang tafelen… in Dokkum kan het.

Als één van de 11 steden van Friesland staat Dokkum natuurlijk bekend om haar mooie grachten. ’s Winters zijn de grachten de mooiste schaatsplek van het land en in de zomermaanden liggen ze vol met plezierjachten. Met een kano of roeibootje vaar je helemaal rond de bolwerken, en dwars door de stad.Ondanks dat de vestingstad maar ongeveer 13.000 inwoners heeft, heeft de stad wel een echt stadsgevoel. Rondom de binnenstad is de vorm van de vestingwallen nog goed zichtbaar.

De stad heeft internationale bekendheid doordat de heilige Bonifatius in de omgeving van Dokkum is overleden. In het museum Dokkum is daarom ook een tentoonstelling van Bonifatius te bewonderen.

Dokkum, het meest noordelijke stadje van Nederland aan de rand van het werelderfgoed de Waddenzee.

Het Waddengebied is gekozen tot mooiste natuurgebied van Nederland en ik ben er zo dol op. Eindeloos kunnen wandelen of fietsen zonder iemand tegen te komen, helemaal één worden met de natuur en alle dagelijkse rompslomp te laten voor wat het is.

Juist in deze jachtige tijd van drukke agenda’s en verplichtingen, stress is aan de orde van de dag. Dan is de Friese kust dé plek om heerlijk uit te waaien en je sores door de wind mee te laten voeren en als herboren weer thuis te komen.

Wandelen langs de kwelders, genieten van de rust, het prachtige landschap, de veelzijdigheid aan vogels en vooral de zuivere lucht.

Wat kunt u verder zoal hier doen:

wadlopen

paardrijden

golven

rescueboat expeditie

zee honden spotten

boeddhistische tempel in Hantum bezoeken

dagje naar Ameland of Schiermonnikoog

Vervoersmogelijkheden

Wilt u met de bus komen dan stopt er aan de rand van het dorpje Hantum een bus. Ook is er de mogelijkheid dat we u komen halen bij de bushalte of uit Dokkum.